Παρασκευή 10 & Κυριακή 12 Αυγούστου 2007 στο Αστεροσκοπείο Ζαγορίου

13 08 2007

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δυο βραδιές κοινού που είχαν προγραμματιστεί από το Aστεροσκοπείο Ζαγορίου. Η προσέλευση κοινού ήταν πολύ ικανοποιητική.

Ο κ Ματσόπουλος προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να βάλει σε καλούπια (μάλλον σε μεγάλους κύκλους) κάποιες βασικές έννοιες για την δημιουργία και την πορεία του σύμπαντος. Η βραδιές ξεκίνησαν με προβολή ενός σύντομου βίντεο που περιελάμβανε κάποιες βασικές έννοιες , μια εισαγωγή στην κοσμολογία.

parousiash.jpg
Παρουσίαση 10&12 Αυγούστου 2007

Στην συνέχεια οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν σε ένα χώρο που είχαν στηθεί κάποια από τα τηλεσκοπία του αστεροσκοπείου . Εκεί με την καθοδήγηση του κ Ματσόπουλου καθώς και του Κώστα Σακά , Ηλία Καρακίτσου και Φάνη Ματσόπουλου έκαναν μια σύντομη βόλτα στην αστρική γειτονία μας.

thlskopia1.jpg
Βραδιές κοινού Άυγουστος 2007

Τα αντικείμενα που στόχευσαν τα δυο τηλεσκοπία 10 & 12 ιντσών είναι:

Vega
Antares
Arcturus
Altair
Albireo
M
13 (σφαιρωτό σμήνος στον Ηρακλή)

Μ39 (NGC 7092)
M57 (
Ring Nebula)
M27 (Dumbbell)
M8 (Lagoon Nebula)
M31 (Andromeda Galaxy)
Δίας

Η πρώτη βράδια (Παρασκευή 10 Αυγούστου ) δυστυχώς τελείωσε γρήγορα λόγο συννεφιάς. Την Κυριακή όμως 12 Αυγούστου αποζημιωθήκαμε όλοι από έναν πολύ όμορφο ουρανό με καταπληκτικό seeing.

thlskopia2.jpg
Βραδιές κοινού Άυγουστος 2007

thleskopia3.jpg
Βραδιές κοινού Άυγουστος 2007

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που έκανε τον κόπο να έρθει μέχρι τους Φραγγαδες . Αυτό το ενδιαφέρον δίνει ζωή στο όραμα του κ Ματσόπουλου για την δημιουργία ενός πραγματικού Λαϊκού Αστεροσκοπείου.


Ενέργειες

Information

4 Σχόλια

24 08 2007
Giannhs

Ήταν πολύ ‘ομορφα συγχαρητήρια. Περιμένω με ανυπομονησία να επαναληφθεί!!

18 10 2007
Πρόταση για Γνωριμία Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα « Ερασιτεχνική Αστρονομία

[…] Γνωριμία Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα Οι Φραγγάδες (Αστεροσκοπείο Ζαγορίου) ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας […]

18 10 2007
Πρόταση για Γνωριμία Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα « Ερασιτεχνική Αστρονομία

[…] Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα      Οι Φραγγάδες (Αστεροσκοπείο Ζαγορίου) ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας […]

26 10 2007
Πρόταση για Γνωριμία Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα « Ερασιτεχνική Αστρονομία

[…] Γνωριμία Ερασιτεχνών Αστρονόμων Στα Γιάννενα   Οι Φραγγάδες (Αστεροσκοπείο Ζαγορίου) ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας […]

Σχολιάστε