Καταστροφή φυσικού πλούτου.

26 08 2007

    Η Ελλάδα δοκιμάζεται. Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες όλη η χώρα από άκρη σε άκρη φλέγεται. Το θέμα από πρώτη μάτια φαίνεται ξένο ως προς το χώρο αυτόν. Τα δάση όμως που καίγονται είναι ο χώρος που ο ερασιτέχνης αστρονόμος μπορεί να έρθει ποιο κοντά στην φύση . Μην ξεχνάμε εκτός από τις χιλιάδες ομορφιές του σύμπαντος να τιμούμαι και σεβόμαστε το σπίτι μας. Η γη είναι το σπίτι μας (Θα χαρακτήριζα την Ελλάδα το δωμάτιο μας απλά). Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι πρώτοι πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το πόσο μικρό είναι και πόσο απλόχερα μας χαρίζει την ζωή.

826475_b.jpg

    Μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακούγονται και θα συνεχίσουν να ακούγονται θεωρίες συνομωσίας ωραίες για αστυνομικά μυθιστορήματα μακριά όμως από την πραγματικότητα. Το πρόβλημα είναι ανάμεσα μας όχι σε κατασκόπους δολοφόνους του έθνους. Υπάρχουν ναι εμπρηστές οικοπεδοφάγοι ανώμαλοι και τόσοι άλλοι που βάζουν φωτιές στα δάση για συμφέρον δικό τους. Φυσικά σε αυτούς δεν πρέπει να σιγήσουμε. Οποίος έχει κάποιο πληροφορία να ενημερώνει αμέσως στις αστυνομικές αρχές(ακόμη και ο τσοπάνης που καίει το δάσος για τα πρόβατα του είναι εγκληματίας). Μηδαμινή ανοχή.

826787_b.jpg

Στις μέρες μας όμως συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ο εργοστασιάρχης πετάει τα απόβλητα στο Καλαμά και μετά παει και τρωει φρέσκο ψάρι στην Σαγιαδα. Ο περιπατητής (εραστής της φύσης) παει στο δασός και το γεμίζει σκουπίδια. Τα παραδείγματα που μπορώ να φέρω πολλά. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να σώσουμε τα δάση για να σωθούμε εμείς. Πρέπει να σώσουμε τα δάση από την αδιαφορία και από την εκμετάλλευση. Δεν πηγαίνουμε σε ξενοδοχείο το οποίο είναι χτισμένο μέσα στο δάσος. Τι κοιμηθούμε μέσα στην πόλη σε 4 τοίχους τι στην Βασιλιτσα το ίδιο είναι. Για το δασός όμως οχι. Δεν υποστηρίζουμε με την παρουσία μας όσους αυθαιρετούν!!!!!! Ανάπτυξη δεν είναι η τσιμεντοποίηση.

826786_b.jpg
Φυσικά μέσα στο χάος που επικρατεί παραλίγο να καεί και η αρχαία Ολυμπία . Η ιστορία μας , αυτό που μας ξεχωρίζει (όχι φυλετικά !!!!! ) και μας ενώνει αφέθηκε στην τύχη του. Ευτυχώς άλλαξε ο αέρας . Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό σε αυτό το σημείο. Δεν υπάρχει  κράτος. Οι φωτιές πολλές όμως δεν μπορώ να μην τους καταλογίσω ευθύνες για την παντελή έλλειψη οργάνωσης. Άλλη μια απόδειξη είναι οι νεκροί…. Συλλυπητήρια και κουράγιο σε όσες οικογένειες θρηνούν δικούς τους ανθρώπους.

Πόνος καρδιάς.

    Παρακάτω φαίνεται μια φωτογραφεία από την περιοχή των Ιωαννίνων που μαίνεται για πολλές μέρες η φωτιά χωρίς να μπορεί να ελεγχθεί.

Φωτιά στα Ιωάννινα

    Μια ακόμη πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή στην Ήπειρο είναι αυτή της Ελαταριάς.

 


 


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε