Πρώτη εικόνα μέσα απο ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο.

3 05 2008

Ο καθένας μας στην πρώτη του επαφή με το ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο περιμένει διαφορετικά πράγματα. Πολλοί απογοητεύονται καθώς περιμένουν να δουν τις εικόνες που βλέπουν στην τηλεόραση και στο internet ενώ άλλοι ενθουσιάζονται .

Εδώ παρουσιάζω μερικές φωτογραφίες από αντικείμενα που κάποιος θα έχει την ευκαιρία να δεί μέσα από ένα τηλεσκόπιο 8″. Οι διαφορές γενικά στα τηλεσκόπιο είναι πολύ μικρές και συνήθως μόνο έμπειροι παρατηρητές μπορούν να καταλάβουν την αξία μίας εικόνας. Η φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την Canon EOS 400D στο χέρι και δεν έχουν επεξεργαστεί.

Κρόνος σε μεγ�θυνση 200Χ

Κρόνος σε μεγέθυνση 200Χ

Δίας με μεγ�θυνση 200Χ

Δίας σε μεγέθυνση 200Χ

Σελήνη

Η αστρονομία είναι περισσότερο μια πνευματική παρά οπτική διεργασία. Απαραίτητο στοιχείο τις περισσότερες φορές που θέλουμε να δούμε κάτι είναι να έχουμε κατανοήσει , διαβάζοντας τι πρόκειται να δούμε (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που μερικά θεάματα κόβουν την ανάσα).

Εκτός από την ομορφιά του ουρανού οι χώροι που οι ερασιτέχνες αστρονόμοι στήνουν τα τηλεσκόπια τους (μακρυά από την πόλη και τα φώτα της ) είναι πανέμορφα φυσικά τοπία που δίνουν ενα ξεχωριστό χρώμα στην παρατήρηση.Προσθέτοντας και την πολύ όμορφη παρέα και το όμορφο κλίμα που δημιουργείται τότε έχουμε έναν καταπληκτικό συνδυασμό.


Ενέργειες

Information

4 Σχόλια

5 05 2008
kossak

Mπράβο Ηλία,

Καλή Αρχή !!

Έχω κρατήσει σπίτι το LX200 10 ιντσών του Νίκου.
Να κανονίσουμε καμία έκτακτη εξόσρμηση μια και οι προγραμματισμένες δεν μας «πάνε».

5 05 2008
hlka

Σε ευχαριστώ Κώστα!

Δυστυχώς ο καιρός χαλάει πάλι… To θετικό είναι ότι σήμερα έχουμε νέα σελήνη οπότε πιστεύω την επόμενη βδομάδα θα έχει φτιάξει ο καιρός και θα βρούμε κάποια νύχτα με κατάλληλες συνθήκες. Είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε το LX 200.

Το Κ Ματσόπουλο τον είδα έδωσε και μια συνέντευξη στα τοπικά κανάλια.

7 05 2008
bilgeo

File moy posa deuterolepta htan h ekthesh gia krono dia?

8 05 2008
hlka

Στις φωτογραφίες προσπάθησα να αποτυπώσω ακριβώς τι βλέπει κάποιος μέσα απο το προσοφθάλμιο του τηλεσκοπίου.

shutter speed 1/6
F 5.6

Σχολιάστε